Noutăți
Produse
Zutaten
Maláták
Komlók
Sörélesztők
Aromák
Egyéb Adalékok
începe seturile
Starter Szettek
Sör Csomagok
Sűrítmények
echipamente
Cefrézés
Mérőeszközök
Palackozás
Roppantó Eszközök
Szűrők
Mai multe
Egyéb Kiegészítők
Korsók, Poharak
KEG, Party Hordók
Könyvek
Vízkezelés
Vízkezelési eszközök
Vízkezelési anyagok
Noutăți
101110|120914
Produse
Autentificare
Am uitat parola
Creează cont
Coșul este gol.
Înapoi la produse
Ft (HUF)
EUR - €
Categorie principală
Produse
Zutaten
Sörélesztők
Lallemand
LALLEMAND Windsor ALE sörélesztő
LALLEMAND Windsor ALE sörélesztő
Pe stoc
4,09
€
Punct bonus:
0,08 €
db
db
Adaugă în coș
La favorite
Recomand
Printează
Comparare
Întrebare despre produs
Descriere
Info produs
Recenzii
Descriere
A Windsor ale egy igazi angol sörélesztő törzs, ami mind ízben, mind illatban észteres sört erjeszt,
enyhén friss élesztős illattal. A Windsorral készített söröket általában testes, gyümölcsös angol ale-ként
írják le. A sörfőzők a Windsort a pale ale-től a porter-ig a legjobb tradícionális ale sörökre jellemző mérsékelt
alkoholszint, illat és aroma miatt választják. A következő tradícionális sörtípusokhoz ajánljuk a
teljesség igénye nélkül: Mild, Bitter, ír vörös, angol barna ale sörök, porter és édes Stout.
A Lallemand-nál standard körülmények között 20°C-os erjesztési hőmérsékleten, a Windsor élesztő az alábbi
jellemzőkkel bír:
Intenzíven erjeszt, az erjedés 3 napon belül teljesen befejeződhet.
Közepes végerjedés fok és kis flokkuláció jellemzi.
Gyümölcsös és észteres, tradicionális angol ale sörökre jellemző illat és aroma jellemzi.
A Windsor élesztő optimális erjesztési hőmérséklet-tartománya a hagyományos stílusú
sörök esetén 15-22 °C. A Windsor nem erjeszti a maltotriózt (3 glükóz
egységből álló cukor). A maltotrióz a tisztán malátából készült sörlében átlagosan 10-15 %-ban
van jelen. A maradék maltotrióz miatt a sör testesebb és édesebb ízérzetű lesz. A cefrézés
hőlépcsőinek beállításával lehet változtatni a maltotrióz mennyiségét, a sör stílusát.
SÖRSTÍLUS gyümölcsös angol ale, pale ale, porter sörök
AROMA gyümölcsös, észteres
VÉGERJEDÉSFOK közepes
ERJESZTÉSI TARTOMÁNY 15 - 22°C
FLOKKULÁCIÓ kicsi
ALKOHOL-TOLERANCIA 9 v/v%
BEOLTÁSI DÓZIS 50-100 g/hl a min. 2.5-5 millió sejt/ml beoltási csíraszám eléréséhez.
Info produs
Recenzii
Nu există subiect!
Scrieți părerea Dvs. despre produs
Setari cookie
pagina noastra foloseste cookie-uri pentru functionare. Pentru functionalitati mai largi, puteti sa permiteti cookie-urile tip marketing, acceptand si
Politica de confidentialitate
Nu permit
Permit
Setari cookie