A LalBrew BRY-97™ egy American West Coast stílusú sörélesztő, amelyet a Siebel Institute Culture Collection-ből fejleszteték ki,
ezért is képes kiváló minőségű söröket előállítani. A LalBrew BRY-97™ egy semleges törzs, nagy flokkulációs képességgel,
amely sokféle amerikai stílusú sör készítésére használható. Egy béta-glükozidáz enzim révén a LalBrew BRY-97™ elősegítheti a
komló kémiai átalakítását, és kiemelheti a komló ízét és aromáját. A LalBrew BRY-97™-tel készült hagyományos sörök közé tartozik,
de nem kizárólagosan, a Cream Ale, az American Wheat, a Scotch Ale, az American Pale Ale, az American Amber, az American Brown, az American IPA,
az American Stout, az Russian Imperial Stout, az Imperial IPA, a Roggen/ Rozs, Old Ale és American Barleywine.
A Lallemand szabványos 20°C-os sörcefrét (68°F) a LalBrew BRY-97™ élesztő a következőket mutatja be:
Erőteljes erjedés, amely 4 nap alatt befejezhető
Közepes-nagy ülepedés és magas flokkuláció
Illata és íze semleges, enyhe észteres jegyekkel.
A LalBrew BRY-97™ élesztő optimális hőmérsékleti tartománya hagyományos stílusok előállítása során 15°C (59°F) és 22°C (72°F) között van.