New arrivals
Products
Ingredients
Maláták
Komlók
Sörélesztők
Aromák
Egyéb Adalékok
start sets
Starter Szettek
Sör Csomagok
Sűrítmények
equipments
Cefrézés
Mérőeszközök
Palackozás
Roppantó Eszközök
Szűrők
More
Egyéb Kiegészítők
Korsók, Poharak
KEG, Party Hordók
Könyvek
Vízkezelés
Vízkezelési eszközök
Vízkezelési anyagok
New arrivals
101110|120914
Products
Login
I forgot my password
Register
Cart is empty.
Click here to buy
Ft (HUF)
EUR - €
Main category
Products
Ingredients
Sörélesztők
Lallemand
LALLEMAND Windsor ALE sörélesztő
LALLEMAND Windsor ALE sörélesztő
In stock
4.09
€
Bonus point :
0.08 €
db
db
Add to cart
To Favourites
Recommend
Print
Comparison
Question about the product
Details
Info
Opinions
Details
A Windsor ale egy igazi angol sörélesztő törzs, ami mind ízben, mind illatban észteres sört erjeszt,
enyhén friss élesztős illattal. A Windsorral készített söröket általában testes, gyümölcsös angol ale-ként
írják le. A sörfőzők a Windsort a pale ale-től a porter-ig a legjobb tradícionális ale sörökre jellemző mérsékelt
alkoholszint, illat és aroma miatt választják. A következő tradícionális sörtípusokhoz ajánljuk a
teljesség igénye nélkül: Mild, Bitter, ír vörös, angol barna ale sörök, porter és édes Stout.
A Lallemand-nál standard körülmények között 20°C-os erjesztési hőmérsékleten, a Windsor élesztő az alábbi
jellemzőkkel bír:
Intenzíven erjeszt, az erjedés 3 napon belül teljesen befejeződhet.
Közepes végerjedés fok és kis flokkuláció jellemzi.
Gyümölcsös és észteres, tradicionális angol ale sörökre jellemző illat és aroma jellemzi.
A Windsor élesztő optimális erjesztési hőmérséklet-tartománya a hagyományos stílusú
sörök esetén 15-22 °C. A Windsor nem erjeszti a maltotriózt (3 glükóz
egységből álló cukor). A maltotrióz a tisztán malátából készült sörlében átlagosan 10-15 %-ban
van jelen. A maradék maltotrióz miatt a sör testesebb és édesebb ízérzetű lesz. A cefrézés
hőlépcsőinek beállításával lehet változtatni a maltotrióz mennyiségét, a sör stílusát.
SÖRSTÍLUS gyümölcsös angol ale, pale ale, porter sörök
AROMA gyümölcsös, észteres
VÉGERJEDÉSFOK közepes
ERJESZTÉSI TARTOMÁNY 15 - 22°C
FLOKKULÁCIÓ kicsi
ALKOHOL-TOLERANCIA 9 v/v%
BEOLTÁSI DÓZIS 50-100 g/hl a min. 2.5-5 millió sejt/ml beoltási csíraszám eléréséhez.
Info
Opinions
No Topic!
More reviews and write review
Cookie settings
Our website uses cookies that are essential for basic operation. You can enable marketing related cookies for broader functionality. In this case you also accept the
privacy policy
I don´t agree
I Agree
Cookie settings