Neuheiten
Produkte
Rohes Material
Maláták
Komlók
Sörélesztők
Aromák
Egyéb Adalékok
Startsätze
Starter Szettek
Sör Csomagok
Sűrítmények
Ausrüstungen
Cefrézés
Mérőeszközök
Palackozás
Roppantó Eszközök
Szűrők
Mehr
Egyéb Kiegészítők
Korsók, Poharak
KEG, Party Hordók
Könyvek
Vízkezelés
Vízkezelési eszközök
Vízkezelési anyagok
Neuheiten
101110|120914
Produkte
Anmelden
Ich habe mein Passwort vergessen
Registrieren
Warenkorb ist leer.
Zum Einkaufen hier klicken
Ft (HUF)
EUR - €
Hauptkategorie
Produkte
Rohes Material
Sörélesztők
Lallemand
LALLEMAND Windsor ALE sörélesztő
LALLEMAND Windsor ALE sörélesztő
Auf Lager
4,09
€
Bonuspunkte:
0,08 €
db
db
In den Warenkorb
Zu den Favoriten
Empfehlen
Drucken
Artikel vergleichen
Fragen zum Artikel
Beschreibung
Daten
Bewertungen
Beschreibung
A Windsor ale egy igazi angol sörélesztő törzs, ami mind ízben, mind illatban észteres sört erjeszt,
enyhén friss élesztős illattal. A Windsorral készített söröket általában testes, gyümölcsös angol ale-ként
írják le. A sörfőzők a Windsort a pale ale-től a porter-ig a legjobb tradícionális ale sörökre jellemző mérsékelt
alkoholszint, illat és aroma miatt választják. A következő tradícionális sörtípusokhoz ajánljuk a
teljesség igénye nélkül: Mild, Bitter, ír vörös, angol barna ale sörök, porter és édes Stout.
A Lallemand-nál standard körülmények között 20°C-os erjesztési hőmérsékleten, a Windsor élesztő az alábbi
jellemzőkkel bír:
Intenzíven erjeszt, az erjedés 3 napon belül teljesen befejeződhet.
Közepes végerjedés fok és kis flokkuláció jellemzi.
Gyümölcsös és észteres, tradicionális angol ale sörökre jellemző illat és aroma jellemzi.
A Windsor élesztő optimális erjesztési hőmérséklet-tartománya a hagyományos stílusú
sörök esetén 15-22 °C. A Windsor nem erjeszti a maltotriózt (3 glükóz
egységből álló cukor). A maltotrióz a tisztán malátából készült sörlében átlagosan 10-15 %-ban
van jelen. A maradék maltotrióz miatt a sör testesebb és édesebb ízérzetű lesz. A cefrézés
hőlépcsőinek beállításával lehet változtatni a maltotrióz mennyiségét, a sör stílusát.
SÖRSTÍLUS gyümölcsös angol ale, pale ale, porter sörök
AROMA gyümölcsös, észteres
VÉGERJEDÉSFOK közepes
ERJESZTÉSI TARTOMÁNY 15 - 22°C
FLOKKULÁCIÓ kicsi
ALKOHOL-TOLERANCIA 9 v/v%
BEOLTÁSI DÓZIS 50-100 g/hl a min. 2.5-5 millió sejt/ml beoltási csíraszám eléréséhez.
Daten
Bewertungen
Keine Themen!
Mehr Bewertungen und Bewertung schreiben
Cookie Einstellungen
Unsere Website verwendet Cookies, die für den grundlegenden Betrieb unerlässlich sind. Um die Funktionalitäten zu erweitern, können Sie die Marketing Cookies zulassen, mit den Sie auch den
Datenschutzerklärung
akzeptieren.
Ich akzeptiere es nicht
Ich akzeptiere
Cookie Einstellungen