Ezeket az élesztőket egy nagyon modern laboratoriumban állítják elő.
Mindig figyelve a tökéletes minőségre, hogy nektek sörfőzőknek, csakis kizárólag a legjobb minőségű termék kerüljön az erjesztőtőkbe.
Szemben a kisüzemi, átcsomagolt termékelkkel ahol sajnos belefuthattok egy-egy silányabb minőségű csomagba is.
A Kveik egy norvég multikultúrás élesztő, amelyet hagyományosan a tanyasi sörfőzésben használtak, és apáról fiúra szállt több generáción keresztül.
Ismeretes, hogy hihetetlenül gyorsan erjed, és egyedi ízeket és aromákat hoz létre.
A K.9 Ebbegarden kveik a norvégiai Stordalból származó Ebbegarden farmról származik.
Az Ebbegarden hagyományosan gyümölcsös ízeket termel, és úgy tartják, hogy ez a gyümölcsösség forrása a kveikben.
K.9 Ebbegarden 15°C-tól 38°C-ig jól erjed. Minél magasabb az erjesztési hőmérséklet, annál gyorsabb az erjedés.
A legmagasabb hőmérsékleten 48 órán belül várható a sör erjedése. Ha az erjesztést alacsony hőmérsékleten végzik, akkor az erjesztési idő növekedésére számíthat.
Javasoljuk a felhasználóknak, hogy élesztőtápsót adnak hozzá az egészséges fermentáció érdekében.
Íz és aroma:
Íze és illata trópusi gyümölcs. Az intenzitás magas fermentációs hőmérsékleten közepes, alacsonyabb hőmérsékleten kevésbé lesz intenzív.
Az Ebbegarden fokozza a keserűséget, ezért ajánlott az alacsonyabb IBU-khoz igazítani.
Ajánlott sörfajták:
A Kveik egy sokoldalú élesztőtípus, és többféle sört főzhet, beleértve a hagyományos Farmhouse söröket, stoutokat és portereket, szezonális söröket,
IPA-kat és még sok mást. Használd a fantáziádat, kísérletezzen új receptekkel, és ez az élesztő nem hagy cserben.
Adagolás és felhasználás:
Közvetlenül a sörlébe öntjük úgy, hogy az élesztőt a felületre szórjuk. Győződjön meg arról, hogy a sörlé hőmérséklete 18 °C felett van.
Beoltási arány 30 g/hl. 18°C alatti erjesztéshez vagy nagy OG-hoz növelje 60 g/hl-re.
Jellemzők:
Törzsek: Saccharomyces Cerevisiae
Elsődleges ízek: alma és körte
Másodlagos ízek: trópusi gyümölcsök és citrusfélék
Csillapítás: Magas
Flokkuláció: Közepes
Erjedési hőmérséklet: 18-38°C
Alkohol tolerancia: 16% ABV