Ezeket az élesztőket egy nagyon modern laboratoriumban állítják elő.
Mindig figyelve a tökéletes minőségre, hogy nektek sörfőzőknek, csakis kizárólag a legjobb minőségű termék kerüljön az erjesztőtőkbe.
Szemben a kisüzemi, átcsomagolt termékelkkel ahol sajnos belefuthattok egy-egy silányabb minőségű csomagba is.
A Kveik egy norvég multikultúrás élesztő, amelyet hagyományosan a Farmhouse sörfőzésben használtak, és apáról fiúra szállt több generáción keresztül.
Ismeretes, hogy hihetetlenül gyorsan erjed, és egyedi ízeket és aromákat hoz létre.
A K.22 Stalljen kveik a norvégiai Hornindalból, Stig Seljesetből származik. A Stalljen jól erjed 8°C-tól (46°F) és 38°C-ig (100°F).
Minél magasabb az erjesztési hőmérséklet, annál gyorsabb az erjedés. A legmagasabb hőmérsékleten 48 órán belül várható a sör erjedése.
Ha az erjesztést alacsony hőmérsékleten végzik, akkor az erjesztési idő növekedésére számíthat.
Javasoljuk a felhasználóknak, hogy élesztőtápsót adnak hozzá az egészséges fermentáció érdekében.
Íz és aroma:
K.22 Stalljen az alma és az érett gyümölcs jegyeit, valamint egy csipetnyi szegfűszeget és ánizst hozza magával.
Az intenzitás magas erjedési hőmérsékleten közepestől magasig terjed, alacsonyabb hőmérsékleten pedig kevésbé lesz intenzív, és egy lágerhez hasonló szép és ropogós sört kapunk.
Ajánlott sörfajták:
A K.22 Stalljen kveik egy sokoldalú élesztőfajta, és többféle sört is főzhet, beleértve az IPA-t, a Pale Ale-t, a Stout-ot és a Porter-t.
Használd a fantáziádat, kísérletezzen új receptekkel, és ez az élesztő nem hagy cserben.
Adagolás és felhasználás:
Közvetlenül a sörlébe öntjük úgy, hogy az élesztőt a felületre szórjuk. Győződjön meg arról, hogy a sörlé hőmérséklete 18 °C felett van.
Beoltási arány 30 g/hl. 18°C alatti erjesztéshez vagy nagy OG-hoz növelje 60 g/hl-re.
Jellemzők:
Törzsek: Saccharomyces Cerevisiae
Elsődleges aromák: trópusi gyümölcs, mangó és ananász
Másodlagos ízek: narancs és citrom
Csillapítás: Közepes
Flokkuláció: Magas
Erjedési hőmérséklet: 8-38°C
Alkohol tolerancia: 15% ABV