Ezeket az élesztőket egy nagyon modern laboratoriumban állítják elő.
Mindig figyelve a tökéletes minőségre, hogy nektek sörfőzőknek, csakis kizárólag a legjobb minőségű termék kerüljön az erjesztőtőkbe.
Szemben a kisüzemi, átcsomagolt termékelkkel ahol sajnos belefuthattok egy-egy silányabb minőségű csomagba is.
A Kveik egy norvég multikultúrás élesztő, amelyet hagyományosan a Farmhousei sörfőzésben használtak, és apáról fiúra szállt több generáción keresztül.
Ismeretes, hogy hihetetlenül gyorsan erjed, és egyedi ízeket és aromákat hoz létre.
A K.14 Eitrheim kveik Reidar Eitrheimtől származik Tokheimből, Norvégiából.
Az érett körte, szilva, mazsola, aszalt szilva és méz hihetetlen ízét adja.
K.14 Eitrheim 15°C-tól 38°C-ig jól erjed. Minél magasabb az erjesztési hőmérséklet, annál gyorsabb az erjedés.
A legmagasabb hőmérsékleten 48 órán belül várható a sör erjedése. Ha az erjesztést alacsony hőmérsékleten végzik, akkor az erjesztési idő növekedésére számíthat.
Javasoljuk a felhasználóknak, hogy élesztőtápsót adnak hozzá az egészséges fermentáció érdekében.
Íz és aroma:
Ízében és illatában gyümölcsös jegyek, érett körte, szilva/szilva és méz a fő jellemzők.
Az intenzitás magas fermentációs hőmérsékleten közepes, alacsonyabb hőmérsékleten kevésbé lesz intenzív.
Ajánlott sörfajták:
Az Eitrheim kveik egy sokoldalú élesztőfajta, és többféle sört is főzhet, beleértve az IPA-t, a Pale Ale-t, a NEIPA-t, a Stout-ot és a Porter-t.
Használd a fantáziádat, kísérletezzen új receptekkel, és ez az élesztő nem hagy cserben.
Adagolás és felhasználás:
Közvetlenül a sörlébe öntjük úgy, hogy az élesztőt a felületre szórjuk. Győződjön meg arról, hogy a sörlé hőmérséklete 18 °C felett van.
Beoltási arány 30 g/hl. 18°C alatti erjesztéshez vagy nagy OG-hoz növelje 60 g/hl-re.
Jellemzők:
Törzsek: Saccharomyces Cerevisiae
Elsődleges aromák: sárgabarack és őszibarack
Másodlagos ízek: narancs és ananász
Csillapítás: Közepes
Flokkuláció: Közepes
Erjedési hőmérséklet: 15-38°C
Alkohol tolerancia: 12% ABV