Ezeket az élesztőket egy nagyon modern laboratoriumban állítják elő.
Mindig figyelve a tökéletes minőségre, hogy nektek sörfőzőknek, csakis kizárólag a legjobb minőségű termék kerüljön az erjesztőtőkbe.
Szemben a kisüzemi, átcsomagolt termékelkkel ahol sajnos belefuthattok egy-egy silányabb minőségű csomagba is.
A Kveik egy norvég multikultúrás élesztő, amelyet hagyományosan a tanyasi sörfőzésben használtak, és apáról fiúra szállt
több generáción keresztül. Ismeretes, hogy hihetetlenül gyorsan erjed, és egyedi ízeket és aromákat hoz létre.
Ez a K.1 Voss kveik az eredeti több törzsből álló Kveik élesztő, Sigmund Gjernestől származik Vossból, Norvégiából.
A Voss kveik ízében és illatában egyedülálló, és 15°C-tól 40°C-ig jól erjed. Ez ideálissá teszi olyan helyzetekben, amikor nem áll rendelkezésre hőmérséklet-szabályozás.
A legmagasabb hőmérsékleten a sör 48 órán belüli erjedésére számíthat! Ha az erjesztést alacsony hőmérsékleten végzik, akkor az erjesztési idő növekedésére számíthat.
Javasoljuk a felhasználóknak, hogy élesztőtápsót adjanak hozzá az egészséges fermentáció érdekében.
Íz és aroma:
Gyümölcsös jegyek, melyek fő jellemzője a narancs és a citrus.
Az intenzitás magas fermentációs hőmérsékleten közepes, alacsonyabb hőmérsékleten pedig kevésbé lesz intenzív.
Ajánlott sörfajták:
A Kveik egy sokoldalú élesztőtípus, és többféle sört főzhet, beleértve a Farmhouse söröket, stoutokat és portereket, szezonális söröket,
IPA-kat és még sok mást. Használd a fantáziádat, kísérletezzen új receptekkel, és ez az élesztő nem hagy cserben.
Adagolás és felhasználás:
Közvetlenül a sörlébe öntjük úgy, hogy az élesztőt a felületre szórjuk. Győződjön meg arról, hogy a sörlé hőmérséklete 18 °C felett van.
Beoltásii arány 30 g/hl. 18°C alatti erjesztéshez vagy nagy OG-hez növelje a mennyiséget 60 g/hl-re.
Jellemzők:
Törzsek: Saccharomyces Cerevisiae
Elsődleges ízek: narancs, mandarin és citrus
Másodlagos ízek: trópusi gyümölcs és enyhe fűszeresség
Csillapítás: Magas
Flokkuláció: Magas
Erjedési hőmérséklet: 15-40°C
Alkohol tolerancia: 13% ABV